НЕВЯНА ЦВЕТКОВА, „DIVA VOCAL“: АРТИСТИТЕ ТРЯБВА ДА АКЦЕНТИРАМЕ ВЪРХУ ВАЖНИ ТЕМИ ОТ ДЕНЯ, А НЕ САМО ДА ЗАБАВЛЯВАМЕ ХОРАТА - Diva Vocal: Официален уеб сайт
15849
post-template-default,single,single-post,postid-15849,single-format-standard,non-logged-in,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

НЕВЯНА ЦВЕТКОВА, „DIVA VOCAL“: АРТИСТИТЕ ТРЯБВА ДА АКЦЕНТИРАМЕ ВЪРХУ ВАЖНИ ТЕМИ ОТ ДЕНЯ, А НЕ САМО ДА ЗАБАВЛЯВАМЕ ХОРАТА

НЕВЯНА ЦВЕТКОВА, „DIVA VOCAL“: АРТИСТИТЕ ТРЯБВА ДА АКЦЕНТИРАМЕ ВЪРХУ ВАЖНИ ТЕМИ ОТ ДЕНЯ, А НЕ САМО ДА ЗАБАВЛЯВАМЕ ХОРАТА

29.10.2020 г.

Снимка: Личен архив

 

Артистите трябва да акцентираме върху важни теми от деня, а не само да забавляваме хората. Това каза за рубриката „Място за нова българска музика“ на Радио „Фокус“ и Музикаутор певицата Невяна Цветкова, по-известна с псевдонима „Diva Vocal“. „За да растем и да се развиваме като общество, трябва да се подкрепяме и да помагаме на хората в нужда“, каза още тя и обясни, че по този начин ставаме по-човечни и единни. Именно това е шансът ни да имаме по-добро бъдеще, добави певицата.

С песента „Back To The Disco“, която Diva представи в ефира ни, тя предоставя своята платформа във Фейсбук за изгряващи таланти, които да изпълнят или изтанцуват песента, както те я усещат. Срокът за изпращане на видеата е 31.10.2020 г., а победител ще бъде този събрал най-много харесвания на страницата на DIVA Vocal. Средствата, събрани от кампанията, ще бъдат насочени към благотворителност за сирачетата чрез фондация @Children of Bulgaria. Това не е първата благотворителна кампания, в която изпълнителката участва.

„Ситуацията покрай пандемията е трудна за всеки от нас. Представих си как се отразява тя на децата, лишени от родителски грижи, и потърсих в интернет фондация, която да се занимава с това. Така намерих „Children of Bulgaria“, която закупува оборудване и го дарява на учрежденията в нужда. Надявам се докато артистите се забавляваме, да има зрители, които да дарят средства“, каза Невяна Цветкова.

Песента е начело на класацията „Хит Зона“ по БНР – Варна, включена e в ротацията на Радио Mixx, и е звучала в ефира на Радио Нова и редица радиа в Англия и Испания. Клубната версия на парчето излезе на 16-ти октомври в най-големия магазин за електронна музика в света – beatport.com. Там тя е промотирана и избрана от редакторския екип като една от 5-те най-добри издания от цял свят в стил ню-диско.

„Наблюдавам промяна в обществото ни. Хората стават много по-отворени. Имах възможност да уча и живея в САЩ, след това се върнах в България и винаги бих избрала нашата родина. Знам, че хората искат България да преуспее. Знам, че можем и имаме какво да покажем на света. В момента песента „Back To The Disco“ се радва на невиждан успех. Тя е на 7-мо място по продажби в света. Мисля, че по този начин проправям пътя и за други таланти“, каза тя.  Невяна разказа и с какво я е привлякла клубната музика.

„Майка ми е певицата Лили Цветкова, популярна с македонските си изпълнения. Още от малки тя ни закърми с музика, като ни пееше и обясняваше смисъла на всяка една песен, най-вече на народните. Първите си стъпки на сцена направих още в ранното си детство, след това в яслите другарките ме караха да пея на децата, после в чавдарите и неусетно проходих и на по-голяма сцена. По време на следването си в САЩ се запознах с клубната култура и тове беше любов от пръв поглед и завинаги. Електронната музика е нещото, което ме пренася в друго измерение и я усещам с всяка част от тялото си“, обясни Цветкова.

Певицата подготвя много нови песни, някои от които с българска версия.

„Ревниво пазя българските си песни и е назрял моментът да ги издам в отделна компилация, само за нас – българите. Надявам се да им хареса. Преценила съм това да се случи 2021 г. Все по-голяма насоченост имам към развитието на родната клубна музика. Моя беше и първата песен в стил дийп хаус „Ела при мен“. Има много неизпяти песни и теми, които предстои да се родят“.

Артистичното си име „Diva Vocal“ избира сама. То произлиза от думата „самодива“, разказа изпълнителката.

„То ми дава свободата да се развихря в дълбочината на съзнанието и сърцето си и да изкарам нещата по-най-чистия начин такива, каквито ги усещам.“

По думите й именно творчеството е това, което лекува всички болки и неволи.  „Когато създаваме се насочваме към положителното. Творци сме и всеки от нас може да помогне на света по свой начин със собствения си талант. Един може да пее, друг да танцува, друг да говори и т.н. Винаги и по всяко време може да се обърнем към творчеството и да помогнем както на себе си, така и на най-близките си. Тези магически способности се крият във всеки от нас и колкото повече хора се осмелят да ги проявят, толкова по-бързо напредваме всички“, обясни Невяна. Тя сподели, че се е осмелила да пее на 33-годишна възраст.  „В момента съм на 42г., възраст, на която повечето мои колеги са се пенсионирали. Нещата ми се получават сега, но се надявам повечето хора от но да повярват в себе си и да творят, за да имат по-дълъг творчески път. От друга страна е по-добре късно, от колкото никога“, заключи Невяна Цветкова и направи уточненото, че Вселената подкрепя смелите и тези, които вървят по пътя на сърцето си.  На песента на Andrey Exx & Diva Vocal – „Back to the Disco“ може да се насладите на линка долу, а ако искате да се включите в благотворителната кампания може да го направите и на https://www.facebook.com/donate/1472184819637921/.

 

 

Автор: Биляна БОЗИНАРЕВА

https://www.musicautor.org/bg/article/diva-vocal-myasto-za-nova-bulgarska-muzika

No Comments

Post A Comment