DIVA VOCAL за пандемията: В живот, изпълнен с любов, няма страхове - Diva Vocal: Официален уеб сайт
15764
post-template-default,single,single-post,postid-15764,single-format-standard,non-logged-in,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

DIVA VOCAL за пандемията: В живот, изпълнен с любов, няма страхове

DIVA VOCAL за пандемията: В живот, изпълнен с любов, няма страхове

Варненската клубна певица Невяна Цветкова, по-известна като Diva Vocal, отдавна е в центъра на радара на културните събития и напредък за страната ни.  Артист-изпълнител и създател на песни – музика и текст, които влизат в световни класации и звучат по радиа и ТВ и водеща на партита, тя наскоро издаде своя първи самостоятелен албум „Има любов” на роден език.

Работи предимно с DJ-и и заведения – превръщайки диджейските бийтове в хитове, а всяко участие в незабравимо преживяване! В допълнение преподава и уроци по вокално майсторство на талантливи хора, които искат да се развиват в певческото изкуство и да се реализират успешно в конкурси, фестивали, риалити и кастинги!

Дъщеря на известната певица Лили Цветкова.

„Петел“ реши да я попита как се справя един творец по време на пандемия без достъп до своите сцена и публика: 

 

– Колко издадени песни имаш вече?

– От дебюта ми през 2012 г. като част от първият албум на Diass, до момента имам над 100 издадени песни, много от които са влезли в международни класации за нова дискотечна музика на водещият дигитален гигант за електронна музика beatport.com.  Едва сега обаче успях да издам първия си самостоятелен албум и то на роден български език.  Той включва пет песни, някои от които с по-естрадно звучене и два ремикса за почитателите на моята клубна страна. С тях говоря за простичките неща от живота, които движат света – любовта, вярата и търпението! Когато има любов в човека и живота му, тогава никакви външни условия не могат да възпрепятстват големите идеали.

Едноименната песен е по музика на големият наш композитор Мага и текст на Любомир Банев. Всички други песни от албума са сътворени лично от мен – Diva Vocal, подпомогнати от аранжимента и изпълненията на китара на Алекс Вангелов в „Аз и Ти” и на Християн Ненов в „Недей, не се тревожи.”  Те добавят качество към родната музикална фонотека. Ремиксите в албума са дело на Италианка Keira и Аржентинец Bootes Gray, които усещат песните, без да разбират езика.

Пилотният видео клип от албума, е към песента „Недей, не се тревожи!“  и вече получава неспирни овации. В него вземат участие хора от общността на „Инсайт,“ в която членувам много години.

2. Означава ли този албум, че започваш нова страница в кариерата си или ще продължиш да издаваш и песни на английски език?

– Разбира се, че ще продължавам да издавам песни и на английски език, не случайно с тях привличам близо 20 000 месечни слушатели в стрийминг платформите. Просто реших да подаря на българската публика частичка от мен. За моя радост, публиката откликва много силно!  Получих много поздравления и реплики от рода колко приятно е да чуват отблизо гласа ми и колко много им помагат песните ми.  „Недей, не се тревожи” дори бе избрана да представи силата на човешкият дух и позитивното, родило се в пандемични условия, в Премиерата на „Отвъд ограниченията,” организирано от „Playback Theater” в театър Възраждане на 11/11/2021г.

–  Как включваш феновете в своите проекти, за да са и те съпричастни на изкуството, което създаваш?

– Старая се винаги да съм близо до тях чрез социалните мрежи, най-вече фейсбук и да споделям пътя си.  Важно е да помагам на феновете да изградят реална представа за мен, тъй като съм независим артист и се реализирам самостоятелно. Покорените върхове и класации спомагат да вярваме всички колко много можем и имаме да дадем на света, стига да вярваме в себе си. Миналата година отправих предизвикателство към всички, да изпратят своя версия на песента ми Back To The Disco, която реализирах с Руския диджей Андрей Екс.  Бях удивена от изобретателността на хората, които се включиха и дори за миг прехвърлиха фокуса от черните хроники на новините към светлината на изкуството. Именно това ме подтикна да продължа да предавам натрупаният опит на таланти, които искат да се развиват в певческото изкуство. Преподавам уроци по вокално майсторство и им помагам да се подготвят за кандидатстване в училища, кастинги и фестивали или да се реализират в професионално отношение.

– Как се справя един творец и изпълнител по време на пандемия?

– Като продължава да твори!  Имам дузина издадени песни и два музикални видео клипа, които са в ротация по музикалните канали. Една песен, която се изкачи в класацията на БНР ТОП20 и множество интервюта и участия. Започнах серия от подкасти, наречени “Diva Vocal Asks” в които интервюирам колеги от клубната сфера от цял свят.  Когато творя или развивам нови проекти, винаги премествам фокуса си и заставам на страната на светлината. Щастлива съм да усмихна дори и един единствен човек на ден! Това е моята отплата и продължавам. Озвучавам и дублирам няколко реклами на фестивали и миксове за елитни заведения, с които ги приветствам, успокоявам, озарявам посетителите в новата реалност.  Подготвям и серия водени медитации. Въобще старая се да се развивам и никога не спирам.

– Как се съчетава Diva Vocal с личния живот?

– Аз съм щастлива майка и домакиня. Смятам, че всяка жена може това!  Позволявам си да не е идеално чисто и бягам от перфектността, защото тя е недостижима. Старая се да обръщам внимание на детето си и да има поне едно сготвено нещо за деня. Моят кумир в това отношение е сестра ми, която винаги готви нови и различни гозби, включващо две ястия и десерт! Смятам, че тази професия е много добра за майки. Работи се вечер и някои уикенди и може да се използва за повод да се обиколи страната и света! Мама, известната изпълнителка Лили Цветкова, също ни отгледа така.  Помня, че родителите на другите деца отсъстваха по цели дни, а моята все си беше вкъщи! Най-интензивни бяха летата, в които мама имаше по три участия всекидневно и отсъстваше между 20:00ч и полунощ.  Съседите ни също знаеха това и търпеливо понясяха нашите домашни танцувални вечери с музика, колкото колоните държаха.

– Какво е посланието ти към читателите на Петел.бг?

– Да продължават да дерзаят по пътя на себепознанието. Аз от малка се старая да служа. В училище пеех и учех децата на изпълнителско майсторство с танци и стихове. В тийнейджърските си години с кака създадохме танзова група „Лиани” и със съученички хореографирахме и танцувахме по празници и участия.

Първо гледахме да се развием, а после парите сами дойдоха. По време на следването си в САЩ, участвах активно в студентският живот, въпреки, че и работех за да се издържам самостоятелно. Бях избрана за царица на колежа, вицепрезидент на студентското ръководство и една от петте номинирани за видна жена на годината. В България участвам в организирането на благотворителни дейности за сирачета, за природата и червен кръст, но най-много служа в редиците на семинари „Инсайт“. В общността сме близо 10 000 души в България и помагаме на хора да опознаят себе си и се реализират по-пълноценно в личностно и професионално отношение.

В момента организирам доброволно семинар за тийнейджъри планиран за 24-28 Март 2022г, с който помагам за социализирането и сплотеността на много млади сърца в тези дистанционни времена. Развивам и ораторските си умения, членувайки в Тостмастърс. Пожелавам на всички читатели да вървят през живота с любопитството на децата и хъса на супезвездата и безусловната любов на майката, непрестанно да действат и развиват своите умения и личности. Та нали именно за това сме тук!

No Comments

Post A Comment