DIVA Vocal е на път да пробие на световната сцена с хит, който не отстъпва на песните на Кайли и Майли - Diva Vocal: Официален уеб сайт
15893
post-template-default,single,single-post,postid-15893,single-format-standard,non-logged-in,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

DIVA Vocal е на път да пробие на световната сцена с хит, който не отстъпва на песните на Кайли и Майли

DIVA Vocal е на път да пробие на световната сцена с хит, който не отстъпва на песните на Кайли и Майли

24.10.2020

Интервю на Ивелина Димитрова

Само една от пет песни в света има привилегията да бъде избрана за подкрепа от най-големия магазин за електронна музика beatpor.com и новата песен на DIVA Vocal & Andrey Exx – Back To The Disco е една от тях.  В момента тя е на 10-то място по продажби в световния ТОП100 Диско/ Ню-диско. Парчето вече бележи завидни успехи сред познавачите – дебютира в ефира на английско радио, оглави класацията на БНР Варна „Хит Зона“ и Radio Intense (Испания) и беше предстасвена в родното Радио Нова в „Club Beats“, а по думите на програмния директор на Radio Mixx – по нищо не отстъпва на песните на Кайли и Майли.  

 

– Как стартира Вашата музикална кариера? 

-Аз съм истинско дете на музиката. Проходих за пръв път на сцена и танцувах постоянно, където и да съм. Още от яслата другарките са ме водили от група в група да пея песнички на децата.  По-късно с кака ми, която е с две години по-голяма от мен, създадохме Дует “Лиани” и бяхме сред малцината самодейни участници на празниците и изявите в училище. Хореографирахме танците си сами, а мама шиеше костюмите. Въпреки, че бях и солистка в хора и пеех до пресипване на уредбата вкъщи през всичките си тийнейджърски години, професионално се осмелих да хвана микрофона почти на двадесет години.

Защо избрахте да се насочите именно към електронната музика?

-В нея има вълшебна симбиоза на звуци и ритми, която ме отвежда в друго измерение.  Помня как навремето в една дискотека чух Файърстартър буквално в мен избухнаха вселени. Усетих свободата и дивотията на Продиджи дори и без да съм виждала скандалната им визия. По-късно, по време на следването ми в Лос Анджелис, посетих няколко мащабни фестивали и се влюбих в електронната музика за цял живот.

Знаем, че имате широк репертоар с различни стилове песни. Трудно ли се съчетават различните жанрове музика? 

-Отбягвам да слагам етикети на музиката или да я разделям по жанрове. Това за мен е вид дискриминация, като расизмът сред хората. За мен музиката е два вида – хубава, на която сърцето ми се разтуптява и такава, на която то мълчи.

Моят стил е унесен и многопластов в минорните песни или нахъсан с висок заряд за вихъра на купона.  Изпипвайки вокалните си умения на сцената по клубовете, много обичам да общувам с публиката, като песните ми са преплетени с речитативи.  По време на изявите си изгубвам усещането за отделеност и се сливам с тълпата.

– Как възникна идеята за последната Ви песен и през какво премина съвместната Ви работа с Andrey Exx за създаването ѝ? 

-Аз внимателно подбирам колегите, с които работя и създавам дълготрайни връзки.  Въпреки, че Андрей е от Москва, с него работя от 2014 г.  Съвместните ни проекти влизаха многократно в диско класациите, защото той винаги е създавал актуален световен саунд.  Новото ни парче Back To The Disco написах по негово демо и исках да отразя сегашната странна действителност с маски и ръкавици, както и да приветствам обратно в дискотеките всички по света. Носталгичните нотки на диско ерата и почитането на великите песни от тогава “Raining Men” “Hot Stuff,” които споменавам в дългата клубна версия, говорят за времето, което ми липсва със спокойствието и простичките радости от живота на фона на сегашната информационна бомбардировка.

В момента тече предизвикателство с най-новата Ви песен, като средствата отиват за благотворителна кауза. Често ли правите подобен тип дарения и много ли са хората, които вземат участие в предизвикателството? 

-Винаги се старая да откликвам и допринасям за подобни каузи. За мен ролята на артистите е както да забавляват, така и да насочват вниманието на обществото ни към важните за цялостното израстване теми. Като имах предвид, че на повечето от нас сега ни е трудно, се замислих колко ли им е нужно внимание и подкрепа на децата оставени без родителски грижи. Така проучих и се спрях на неправителствената организация “Децата на България” (@children of Bulgaria). Хареса ми, че освен с активни дейности, фондацията закупува и дарява директно неща от първа необходимост за децата.

 

Много колеги откликват на идеята и  това истински ме радва, защото си подаваме ръка за велика кауза – децата, фокусът върху творческото начало и единност, в която ние Българите се подкрепяме. Всяко видео което получавам е истински празник за мен, в който надделява доброто над злото. Мисията е творецът и надеждата да застанат срещу разрухата и страха.

Какво да очакваме от Вас в бъдеще? 

-Пандемията се оказа доста ползотворна за моето творчество и кариера.  Преди броени дни се завърнах от визитата си в САЩ, където довърших няколко проекта и подписах договор с издателство в Сан Франциско за “Prayer for Love,” която ще излезе точно за американския ден на благодарността. Вече се радвам и на все по-голямата подкрепа на местните радиостанции и телевизии въпреки, че не съм към някоя от големите компании.  Като, че ли все повече хора предпочитат да се вслушват в независимите изпълнители и осъзнават, че разнообразието е от основно значение за развитието  на културата ни.

Към песните които създавам за международната публика, ревностно събирам тези от тях изпети на роден български език, които възнамерявам да издам в специална компилация в началото на 2021 г.

Парчето, което прославя България на световната сцена:

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА :https://youtu.be/0zV27TWA5uc

No Comments

Post A Comment